Blog

Voortzetting poli Angelman Syndroom 18-plus

"Voortzetting

Zoals een aantal van u gemerkt heeft, heeft de Angelman Syndroom 18-plus poli in het Erasmus MC een hele tijd stilgelegen. Dit komt door een combinatie van covid-maatregelen, een tekort aan artsen verstandelijk gehandicapten (VG) en een ongunstige financiering voor deze poliklinische zorg. Achter de schermen is er flink gepuzzeld om deze poli weer nieuw leven in te blazen. Het goede nieuws is dat met dank aan ASVZ de Angelman Syndroom 18-plus poli weer kan gaan starten!

Met behoud van het vertrouwde team van Dr. M. Valstar, arts VG bij ASVZ en Dr. M. ten Hooven-Radstaake, orthopedagoge van het AS team en verbindende factor tussen kinder- en volwassenen-zorg. De poli zal niet meer in het Erasmus MC Sophia plaatsvinden, maar op een locatie van ASVZ, namelijk de Lage Weide in Rotterdam (Ruud Kuijperstraat 4, Rotterdam)

Vanuit het Erasmus MC Sophia zal er 2x per jaar een Multi Disciplinair Overleg plaatsvinden met alle betrokken behandelaars (kinderarts, kinderneuroloog, orthopedagoog, kinder- en jeugdpsychiater, logopedist en fysiotherapeut) om de jongeren met AS vanuit alle zorgbehoeften naar de volwassenenzorg over te dragen.

Meer informatie over de voortzetting van de poli kunt u vinden in bijgevoegde brief: