Blog

Onderzoek naar gebruik van het medicijn Gaboxadol bij kinderen met Angelman Syndroom afgerond

"Onderzoek

In 2019 en 2020 deden we met het ENCORE expertisecentrum voor Angelman Syndroom mee aan een internationale studie naar het effect van het medicijn gaboxadol bij kinderen met Angelman syndroom. Dit is een medicijn die de GABA-delta receptor stimuleert. Ook Nederlandse kinderen deden mee.

Bij een eerdere studie waarbij alle deelnemers gaboxadol kregen waren er duidelijke positieve effecten gemeten op dagelijks functioneren. In de huidige studie werd er geloot tussen gabaxadol en placebo. De resultaten lieten een verbetering zien bij zowel de kinderen die placebo kregen als bij de kinderen die gabaxadol kregen. Er was dus geen verbetering door de gabaxadol. Ook waren er geen ernstige bijwerkingen. Dit laat weer zien dat een studie met een placebogroep echt belangrijk is om zeker te weten of een behandeling effect heeft.

We danken de deelnemers en hun ouders. Het artikel met alle resultaten is nu gepubliceerd. Klik hier om het artikel te lezen (link geldig tot 15 oktober)

UNIEK op de radio!

"UNIEK

Onze promovendus Kamil Hiralal was te gast in het Radio 1 programma ‘De nacht van NTR’ waar hij vertelde over zijn onderzoek naar de genetica van de autismespectrumstoornis.

Continue Reading

Vacature voor een PhD student

"Vacature

Wij zoeken een arts met interesse voor kinderen en jongvolwassenen met Angelman syndroom voor een klinisch promotieonderzoek. We denken aan iemand die ambitie heeft om kinderarts, kinderneuroloog, klinisch geneticus of arts VG te worden. Je komt te werken in een enthousiast
multidisciplinair team van het ENCORE Expertisecentrum Angelman Syndroom in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam.

Goede contactuele eigenschappen en beheersing van de Engelse taal behoren tot de voorwaarden, mede aangezien het onderzoeksproject internationale activiteiten omvat.

Start kan op korte termijn voor een periode van 4 jaar met een salaris conform CAO.

Meer informatie? Mail dan naar angelman@erasmusmc.nl en bezoek onze pagina over klinisch onderzoek naar Angelman Syndroom

Marie-Claire de Wit, kinderneuroloog en Karen Bindels-de Heus, kinderarts-EAA

ENCORE presenteert op ZeldSamen

"ENCORE

Op 16 februari was ENCORE ook vertegenwoordigd bij het landelijke symposium van ZeldSamen, een vereniging die ouders informatie, contact en herkenning biedt na de diagnose van een zeldzaam genetisch syndroom.

Continue Reading

Vandaag is Internationale Angelman dag

"Vandaag

In Nederland wonen ongeveer 150 kinderen met het Angelman syndroom. Al sinds 2010 worden deze kinderen geholpen in het ENCORE expertisecentrum. Ook wordt in het ENCORE expertisecentrum veel onderderzoek gedaan, zowel fundamenteel als klinisch. We nemen bijvoorbeeld deel aan de TANGELO trail van Roche.

Continue Reading