Blog

Gezocht! Student voor vormgeven voorlichtingsmateriaal over slaapproblemen bij kinderen met Angelman syndroom.

"Gezocht!

Achtergrond: In het Sophia Kinderziekenhuis hebben wij een expertisecentrum voor kinderen en volwassenen met Angelman syndroom. Dit is een genetische aandoening waarbij kinderen ontwikkelingsachterstand hebben en vaak ook epilepsie. Een groot probleem voor ouders met een kind met Angelman syndroom zijn problemen met slapen. Kinderen slapen bijvoorbeeld slecht door, vragen veel aandacht ’s nachts of willen niet alleen zijn. We hebben onderzoek gedaan naar de beste aanpak om het slapen te verbeteren.

Ouders hebben geld ingezameld om iets goeds te doen voor kinderen met Angelman syndroom. We willen die steun gebruiken om voor alle ouders korte informatiefilmpjes te maken over slaap, slaapproblemen en de verschillende manieren van aanpak die kunnen werken. We hopen ouders hiermee op hun eigen tempo deskundigheid te bieden passend bij hun eigen situatie.

Wat zoeken we: we weten wat we willen vertellen, maar vormgeven kunnen we niet. We zoeken iemand die met ons samen hieraan wil werken en die is staat is om deze video’s van een grafische vormgeving te voorzien, zoals een student aan de TU Delft of iemand anderszins vaardig in beeldend tekenen. We denken bijvoorbeeld aan een geanimeerde infographic/tekeningen. We willen bewust geen filmpje van een echt kind, omdat we denken dat dat het voor ouders minder makkelijk maakt om hun eigen situatie op de informatie te projecteren.

De informatie is in het Nederlands, dus we zoeken iemand die voldoende Nederlands spreekt voor dit project.

Meer informatie over het syndroom op klik hier

Wat bieden we: Een superleuk team van artsen en onderzoekers om mee samen te werken en een aanstelling als student (schaal 5 CAO UMC) of in geval van een meer professioneel tekenaar aantal uren in overleg.

Voor vragen of sollicitatie, kun je mailen naar angelman@erasmusmc.nl

Drs. Karen Bindels-de Heus, kinderarts EAA
Dr. Marie-Claire de Wit, kinderneuroloog
Dr. Maartje ten Hooven-Radstaake, orthopedagoog